Client:Contrabas
Date:February 05, 2012

Bert Palinckx

Bert Palinckx is actief als professioneel muzikant sinds 1980. Hij studeerde contrabas bij Hein van der Geijn (jazz) en Henk Stoop (klassiek). Met ‘Het Werken Trio’ won hij het Meervaart Jazzpodium in 1981. Samen met broer Jacq vormde hij van 1983 tot en met 2007 de groep ‘Palinckx’. Met die groep maakte hij twee elpees en tien cd’s en speelde hij op talloze nationale en internationale festivals waaronder Taktlos (CH), Angelica Festival (I), Ulrichsberger Kaleidophonen (A), Victoriaville (CAN), Jazz à Mulhouse (FR), Alternativa Praag (TSJ), Vooruit Geluid Gent (B), Northsea Jazz Festival en de Jazz-Marathon Groningen.

Zijn spel is krachtig en creatief. Door zowel te plukken, strijken als het gebruik van ‘extend’ technieken weet hij zijn contrabas telkens anders te laten klinken en kan hij binnen een groep zowel functioneren als begeleider en solist.

Naast musicus is Bert artistiek directeur van het festival November Music in ’s-Hertogenbosch en heeft hij zitting in diverse adviescommissies en jury’s waaronder de Oeuvre-prijs 2012 van de Johan Wagenaar Stichting.

download als pdf download bio