Client:Trumpet
Date:August 06, 2012

Jeroen Doomernik

Jeroen startte zijn muziekcarrière op 7 jarige leeftijd als trompettist bij de plaatselijke harmonie. Wat jaartjes later raakte hij betrokken bij de Bossche jazzscène. Hij volgde diverse workshops en nam deel aan het Brabants Leerorkest o.l.v. Paul van Kemenade. Zijn fascinatie voor jazzmuziek was zo groot dat het haast onvermijdelijk leidde tot een studie aan het Arnhemse Conservatorium, waar hij in 1989 afstudeerde. Na zijn studie werd hij op landelijk niveau actief.

Zijn spel is lyrisch, energiek en eigenwijs. Jeroen werkte met een keur aan muzikanten in diverse formaties. Hij speelde in producties in binnen- en buitenland en verleende zijn medewerking aan tal van cd’s en radio- en tv-opnames. De laatste jaren is hij regelmatig te horen in de gezelschappen als VLEK, Outliers, SteamTeam en I Compani.
Zijn voorliefde voor bigbandmuziek mondde in 2004 uit in de oprichting van Het Brabants Jazz Orkest (hbJAZZo), waarvan hij sindsdien muzikaal leider is. hbJAZZo is een professioneel musicerende bigband die zich het liefst richt op het eigentijdse repertoire. Het orkest herbergt de crème de la crème van Brabantse musici en werkt regelmatig met bekende gastsolisten, componisten en arrangeurs.
Naast zijn uitvoerende werkzaamheden speelt hij al jarenlang een heel actieve en waardevolle rol in de Bossche muziekwereld. Zo richtte hij o.a. de Stichting Jazzwerkplaats op, programmeerde zeven edities voor festival Jazz In Duketown en werkt hij de laatste jaren als jazzprogrammeur voor het VPRO ToneJazz Festival en het Muziekcentrum de Toonzaal.
Voor deze verdiensten ontving hij in 2002 de Brouwerij Cultuurprijs voor de stad ’s-Hertogenbosch.

download als pdf download bio