Client:altsaxofoon, sopraansaxofoon, altklarinet
Date:August 03, 2012

Edward Capel

Edward Capel uit Eindhoven is een rietblazer en componist die graag allerlei muzikale raakvlakken opzoekt. Hij studeerde saxofoon, geïmproviseerde muziek en compositie aan het Brabants Conservatorium en schreef composities voor improvisatie ensembles, Big bands, saxofoonkwartet en fanfare. Als saxofoondocent en ensembleleider is hij werkzaam op de school voor muziek en dans en beeldende kunst “Muzerije” te ‘s Hertogenbosch.

Edward werkte jaren samen met de artrockgroep Blast, maar ook met de band van cabaretier& bluesvocalist Andre Manuel ‘Krang Extended’. Met draaitafelaar Raimond “Kidsundance” Gesthuizen werkte hij aan ‘Mixed Frequencies’, een Muzieklab project voor film, beeldende kunst en muziek. Hij is bovendien een graag geziene gast in Gentse kringen. Ook deed Capel mee aan adhoc projecten van muzikanten als Lawrence ‘Butch’ Morris en John Zorn.

Momenteel speelt hij in THE BLUNTAXE3 FT. ACGvianen & Jacq Palinckx, VLEK, de electronic,imprometalband CUBE-X, HAPPY CAMPER, HET DROSTE EFFECT, HET BEUKORKEST en treedt regelmatig op met de Ethiopische zangeres /danseres MINYESHU

download als pdf download bio